Oregon CoastOregon Coast // 2023-07-21

В грудні минулого року в штатах я купив Apple iMac 20″ (ще один допис з цього приводу). Потім, на початку березня, я привіз його з собою в Україну. Під час перельоту (Сан Дієґо — Нью Йорк — Київ) звісно трохи намучився (бо здавати в багаж я його не ризикнув, довелося скрізь носити його з собою) але він того вартий!

На осінь я знову збираюсь в штати тому вирішив його продати — жодного бажання везти його назад в мене немає (що і не дивно, незважаючи на його компактність він доволі важкий: майже 12кг). А там я куплю собі MacBook Pro 13″ або 15″ (все таки мені потрібна більша мобільність, ніж я думав рік тому).

Характеристика

Процесор 2.4GHz Intel Core 2 Duo
L2 кеш 6MB
Системна шина 1066MHz
Пам’ять проапгрейдив до 4GB (2х2GB SO-DIMM) 800MHz DDR2 SDRAM (також є оригінальна плашка на 1GB)
Вінчестер 250GB Serial ATA; 7200 rpm
Оптичний привід 8x SuperDrive з 4x DL (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
Монітор 20″ глянцевий широкоформатний TFT монітор з активною матрицею, 1680 на 1050 пікселів
Відео вбудована веб-камера iSight; mini-DVI порт
Графіка ATI Radeon HD 2400 XT з 128MB GDDR3 пам’яті
FireWire 1 FireWire 400 та 1 FireWire 800 порт
USB 3xUSB 2.0 портів на комп’ютері; 2xUSB 2.0 портів на клавіатурі
Аудіо вбудовані 24 Вт колонки, мікрофон, оптичний цифровий вихід та вихід на навушники, оптичний цифровий вхід та лінійний вхід
Ethernet 10/100/1000BASE-T (Gigabit)
Wireless AirPort Extreme (802.11n); Bluetooth 2.1+EDR
Аксесуари Apple Remote, Apple Keyboard та Mighty Mouse
Інше IR приймач
Висота 46.9 см
Ширина 48.5 см
Грибина 20.7 см
Вага 11.5 кг

детальніше

Бонуси

— Сумка для перенесення iLugger 20″ iMac Carrying Case, використовувалась 1 раз для перевезення його літаком (оригінальна коробка залишилась в Каліфорнії).
— Пам’ять 4GB (2x2GB) Kingston KTA-MB800/2G (також є оригінальна плашка на 1GB).

Особливості

Комп’ютер був куплений в штатах, відповідно має американську вилку, але оскільки він розрахований на 100-240 В то без проблем працює в Україні з перехідником (ще один «бонус»).
Також на клавіатурі є лише латинка. Якщо ви не володієте сліпим друком то можна наклеїти на неї спеціальні наклейки з кирилицею (продаються на Кардачах за ~ 5-10 грн). Але раджу для початку спробувати попрацювати без них — я за тиждень відвик дивитися на клавіатуру а вже за місяць почав друкував швидше, ніж до того.

Стан

Стан комп’ютера — майже ідеальний. Він добре пережив переліт (завдяки спеціальній сумці), проблем із залізом (так само, як і з програмами) за майже 8 місяців користування не було. Мишкою я користувався лише два тижні (потім купив Logitech MX Revolution).
Перед продажем я перевстановлю Mac OS X з нуля та встановлю всі наявні апдейти — аби гарантовано у Вас не було ніяких проблем після моїх експериментів (я полюбляю покопатися в новій для мене системі, хоча Mac OS X не стала від того гірше працювати). Також можу записати трохи софту (якщо потрібно, зараз в багатьох безлімітний інтернет).

Час

В штати я вилітаю 29 серпня. Якщо Ви ним зацікавились і бажаєте потестувати перед купівлею — до мене можна прийти на тест-драйв (створю Вам окремого користувача і дам трохи часу погратися) — я мешкаю в Києві.

Ціна

В штатах він мені обійшовся в $1084.43 (мак) + $57.38 (пам’ять) + $127.19 (сумка) = $1269
Якщо чесно, то я не знаю, скільки він має тут коштувати, тому встановлюю початкову ціну в $1000 (дуже бажано в доларах але можна за фактичним курсом в гривнях). Можливий торг (та аукціон, якщо одночасно прийде декілька пропозицій)

Я із задоволенням відповім на будь-які питання по iMac та Mac OS X (моя епошта/jabber є в контактах, також можна запитати через Твіттер @MrGALL).

Якщо ви давно мріяли про мак — це можливість його купити за нормальною ціною (подивіться на ціни маків в Україні).
Якщо ви знаєте когось, хто може зацікавитись моєю пропозицією — будь-ласка, скиньте їм лінк (з мене пиво)

Оновлення: комп’ютер вже проданий!