San Dieguito County ParkSan Dieguito County Park // 2021-05-02

Монітор для ноутбука

Півроку тому я купив собі 15″ ноутбук.
На роботі я звик користуватися двома 20″ моніторами, та й фільми на 15″ не дуже зручно дивитися…
Тому я вирішив купити собі великий зовнішній монітор.

Вимоги були доволі прості: 22″, 1080p. На ноутбуці присутній лише mini DisplayPort але я завчасно купив собі перехідники на VGA та DVI.
Оцінивши доступні моделі я зрозумів, що великої різниці в якості серед них немає, тому зупинився на Samsung SyncMaster P2270. Я не великий прихильник Ґнусмаса, але все таки вирішив ризикнути.

Монітор я замовив через інтернет-магазин ShoPoChem (вони знаходяться не далеко від мене — на Нивках). Туди я поїхав з ноутом та перехідниками, щоб на місці його протестувати.
Від DVI він чомусь не завівся. Це або перехідник mini DisplayPort → DVI не працює або він не може витягти 1920х1080.
Від VGA він запрацював без проблем.
Вдома я поставив монітор і ще раз спробував DVI — була невелика надія, що він все таки запрацює. Результат нульовий 🙁

Далі почав налаштовувати ОС який монітор вважати основним. Оскільки монітор розмістився над ноутбуком а вікна через menubar не перетягуються то я зробив зовнішній монітор — основним, а монітор ноутбука — додатковим, який розміщений під ним.
В принципі я й далі використовую в основному монітор ноутбука для роботи, на великий монітор перетягую лише ті вікна, які краще розкривати на 1920х1080.
Щоб мати menubar на моніторі ноутбука я використовую програму Secondbar, в принципі непогане рішення систем з 2-ма моніторами під Mac OS X.

Покупкою я задоволений, звісно було б чудово, якби монітор завівся від DVI але я підозрюю, що це проблеми ноутбука чи перехідника а не монітора.