Salton SeaSalton Sea // 2021-01-10

Як читати всю стрічку LiveJournal в Google Reader

Пояснювати, що таке LiveJournal та Google Reader я не буду — якщо ви ними не користуєтесь — цей допис не для вас 😉

Здавалося, що ж складного читати LiveJournal в Google Reader, адже кожен ЖЖ має RSS та Atom стрічки?

Але в ці стрічки не потрапляють повідомлення користувачів, що доступні лише для друзів. Це очевидно і цілком логічно, адже ці стрічки — публічні. Але ми хочемо читати всі дописи в Google Reader, що ж робити?

LiveJournal може віддавати всі дописи в RSS та Atom стрічки, якщо ввести свій логін і пароль, але таку авторизацію не підтримує Google Reader. Тому я написав такий собі скрипт-«проксі», який авторизується в LiveJournal та віддає повні стрічки в Google Reader.
Для його роботи потрібно мати власний хостинг, мінімальні навички редагування файлів та роботи з ftp сервером.

Його вихідний код лежить ось тут: livejournal-to-google-reader.phps (ґуру в програмуванні — не лайте за код, писав «на колінці» за 20хв )

Зберігаємо увесь текст скрипта в *.php файл, редагуємо налаштування (хоча б обов’язкову частину):

і заливаємо цей файл собі на сервер.

Потім заходимо браузером на адресу http://your-site.com/folder/to/script-name.php і отримуємо *.opml файл, який потрібно імпортувати в Google Reader (Reader settings -> Import/Export -> Import your subscriptions).

От і все.

P.S.
Щодо безпеки — ваш пароль від LiveJournal зберігається в цьому файлі, тому не варто показувати його комусь ще.
Також раджу покласти файл на хостинг так, що його випадково не знайшли інші користувачі, інакше вони теж зможуть читати дописи ваших друзів (якщо не активований «Параноїдальний режим», що описаний нижче 😉

Додано 08.05.2010
Добре обміркувавши коментар, що залишив пан podarok про безпеку, я вирішив додати в скрипт 2 режими — «Параноїдальний режим» та «Супер Параноїдальний режим». Перший видаляє текст прихованого допису, другий — текст та заголовок. За замовчуванням активований «Параноїдальний режим».

Таким чином ви дізнаєтесь, що ваш друг написав новий допис зі статусом «лише для друзів» і можете перейти на сайт livejournal.com, щоб його прочитати, а інші люди, навіть якщо дізнаються адресу скрипту (наприклад через механізм розшарювання дописів в Google Reader), побачать лише посилання та час.

Всім, хто турбується про приватність ваших ЖЖ друзів — раджу оновити скрипт: livejournal-to-google-reader.phps 😉