Cabrillo National MonumentCabrillo National Monument // 2015-04-19

Новий мобільний та вибір екосистеми

3 роки тому я почав використовувати мобільний телефон T-Mobile G1. Це перший телефон на Android і за 3 роки він дуже сильно застарів.
Остання офіційна прошивка — 1.6, я використовую неофіційну прошивку 2.2.1 але вона працює дуже повільно (та постійні проблеми з вільним місцем).
Зараз я планую купити новий телефон але вибір досить складний. Складність вибору ще і в тому, що новим телефоном я планую користуватися як мінімум 3 роки.

Раніше зміна мобільних телефонів була досить проста — витягнув сімку зі старого телефону і засунув її в новий.
Тепер разом з мобільним телефоном йде ціла екосистема (програм та онлайн-сервісів).
Для прикладу, я активно використовую сервіси Google (основні з них це пошта, контакти, мобільний номер та чат) але музику зберігаю в iTunes (більшість в форматі Apple Lossless, решта — в MP3) а для відео-чату використовую Skype (у Facetime бувають проблеми).
Також я підбираю собі гарний сервіс для відео (з варіантів — Netflix, Hulu, Amazon або iTunes).
І от це все об’єднати в одному пристрої?

На даний момент є лише 2 мобільні ОС, що мене влаштовують. Решта або вмирають вже мертві (MeeGo, Symbian, WebOS) або 100 років мені не потрібні (Windows Phone, BlackBerry)

З переваг iPhone 4S (для мене) — гарний екран, Siri, iCloud для музики, багато якісних програм, як мінімум 3 роки підтримки ОС.
Але з доступом до сервісів Google буде не так зручно, як на Android (контакти не будуть миттєво синхронізуватися, немає такого зручного чату, Google Voice не повноцінний і т.п.) а переходити на iCloud я поки не збираюсь.
Також я зібрав непогану колекцію платних програм для Android на Amazon (вони щодня роздають безкоштовно одну платну програму).

З переваг Galaxy Nexus — повноцінна підтримка сервісів Google, накопичений багаж програм та навичок, Google Music.
Але я сумніваюсь, що оновлення ОС будуть виходити більше 2х років (Google гарантує лише 1.5).
Також Galaxy Nexus в штатах спочатку з’явиться в CDMA оператора Verizon, а я планую використовувати новий телефон і в Україні.

Тому поки я на роздоріжжі який телефон обрати (а разом з ним цілу екосистему).
З одного боку я не хочу з головою занурюватись в екосистему Apple бо з неї потім буде дуже важко вилізти (особливо з iTunes Store), з іншого боку в мене немає повної довіри до мобільного напрямку Google (навіть незважаючи на успіхи Android).