Solana Beach & EncinitasSolana Beach & Encinitas // 2015-03-01

На Теревені напала біда під назвою Slashdot effect.
Це коли на популярному сайті ставять посилання на відносно невеликий сайт і він падає від значного збільшення відвідувачів.
Позавчора (08.06.2006) на сайті nnm.ru поставили посилання на флеш-гру Головоломка:
http://doci.nnm.ru/lightray/08.06.2006/pazzzlniasilil/
Вчора (09.06.2006) ця новина потрапила на головну розділу Ігри і за день на сайті побувало 7`702 відвідувачів (зазвичай буває ~700). Довелося ту флешку (розміром “всього” 80Кб) перекинути на інший сайт. Але всерівно це не дуже допомогло і ввечері сайт працював не дуже стабільно.
Сьогодні (10.06.2006) все ще продовжується навала відвідувачів і сайт час від часу видає помилку 503 – перевантаження. Таке ще буде тривати до понеділка-вівторка, коли нарешті новина перейде в архів.

З іншого боку це підняло наш сайт в різних рейтингах і на сайт почали з них переходити.

За всю історію існування Теревень таке стається вже вчетверте.
Перший раз це було під час Євробачення, коли після фіналу багато користувачів почало шукати, де б скачати всі пісні а в нас на сайті вони були. Це був не великий наплив, десь 500-600 в день.
Другий стався трохи пізніше, під час шаленої популярності Crazy Frog’а. Тоді в день заходило по 1000 відвідувачів. Ми тоді були на безкоштовному хостингу в Штатах але незважаючи на це ніяких проблем з доступом не було.
Третій раз це було в кінці січня 2006 – на одному варезному сайті опублікували шпалери з нашого сайту. Тоді за день було десь 2Гб трафіка. Через це в кінці лютого нас попросили залишити хостинг Хвостінга.
Саме тоді ми й перейшли на теперішній хостинг – TutHost Як вони поставляться до такого перевантаження трафіка невідомо, можливо знову доведеться шукати інший хостинг